Geel - Ons bedrijf

Geschiedenis

Van regionale lijmfabrikant tot wereldwijd actief familiebedrijf

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1893 hebben we de geschiedenis van het moderne schuren en slijpen door een groot aantal innovaties mede bepaald. De slijp- en doorslijpschijven voor hoge toerentallen, lamellenschijven en schuurwielen zijn slechts een paar van de grotendeels door ons ontwikkelde en met succes op de markt gebrachte schuur- en slijpmiddelen.

1893 Johannes Friedrich Klingspor vestigt zijn familiebedrijf.
1893 Johannes Friedrich Klingspor vestigt zijn familiebedrijf.
1899 Begin van de ontwikkeling en fabricage van slijpmiddelen.
1926 Klingspor maakt het eerste watervaste schuurpapier in Europa.
1926 Klingspor maakt het eerste watervaste schuurpapier in Europa.
1950 De Kronenflex® doorslijpschijf voor hoge toerentallen wordt ontwikkeld.
1950 De Kronenflex® doorslijpschijf voor hoge toerentallen wordt ontwikkeld.
1972 Volgt de ontwikkeling van de toen revolutionaire slijpmopschijf.
1978 Klingspor vestigt de eerste buiten-Europese dochteronderneming in de VS.
Haiger De Klingspor hoofdvestiging in Haiger, Duitsland, met meer dan 600 medewerkers
1996 In Polen wordt de eerste buitenlandse productielocatie gevestigd.
2003 Klingspor GmbH wordt Klingspor AG.
2015
De nieuwe fabriek voor Klingspor diamant gereedschappen wordt geopend. De nieuwe fabriek voor Klingspor diamant gereedschappen wordt geopend.
Klingspor viert het 125-jarig jubileumKlingspor viert het 125-jarig jubileum
2018
2020
Kronflex

Principes van de onderneming

Klingspor is een internationaal actief, krachtig en innovatief familiebedrijf op het gebied van schuur- en slijpgereedschappen voor de oppervlakbewerking. De belangrijkste activiteit van de onderneming is de productie van schuurmiddelen op ondergrond en doorslijp- en afbraamschijven.

Ons belangrijkste doel is de tevredenheid van onze klanten. Om dit te waarborgen worden onze zakelijke beslissingen gebaseerd op de volgende principes:

▶ Constant hoge prestaties van onze producten

Met kwalitatief hoogstaande producten en concurrerende prijzen met de merken “Klingspor” en “Kronenflex” streven wij naar een positie onder de toonaangevende leveranciers in de belangrijkste industrielanden.

Onze leveranciers en dienstverleners zijn concurrerende partners. Wij stellen aan hen dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en milieunormen als aan onszelf.

▶ Vakkundig technisch advies aan onze klanten bij de optimalisatie van de schuur- en slijpprocessen

Wij bieden eerlijke, individuele en persoonlijke service, evenals een betrouwbare logistieke dienstverlening. U betaalt de optimale prijs voor de geleverde prestatie van het respectievelijk product.

Klingspor 18282 edited

▶ Maximale arbeidsveiligheid voor de gebruiker van onze producten

Wij beschouwen het als onze plicht om onze producten en processen continu te verbeteren. Ons doel is “kwaliteit leveren”.

▶ Een procesgeoriënteerd Klingspor Management Systeem dat ook kwaliteit, milieu en arbeidsveiligheid omvat

Wij streven naar een duurzaam milieubewustzijn. Wij willen de benodigde grondstoffen zuinig verwerken en het gebruik door continu verbeteringen efficiënter maken.

Binnen de mogelijkheden van onze onderneming doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten en processen de gebruikers en het milieu zo min mogelijk belasten. In onze productieprocessen verminderen wij duurzaam het energieverbruik en de CO2 emissie voor elk product dat de fabriek verlaat.

Onze producten voldoen aan de wettelijke voorschriften op het gebied van ergonomie en veiligheid op de werkplek.

Elke individuele medewerker is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn werk.

Orde en netheid op alle werkplekken zijn voorwaarden voor kwaliteitsgericht en veilig werken.

▶ Hoogst mogelijk gekwalificeerde en prestatiegerichte medewerkers om onze doelstellingen te realiseren

Klingspor presenteert zich als betrouwbare en aantrekkelijke werkgever.

Klingspor ondersteunt de eisen aan de sociale verantwoordelijkheid van internationaal actieve ondernemingen en de waarden daarachter.

De relatie tussen al de medewerkers wordt gekenmerkt door vertrouwen en wederzijds respect. Elke medewerker moet het gevoel hebben dat zijn prestatie een bijdrage levert en dat de kwaliteit van zijn werk wordt gewaardeerd.

Elke leidinggevende is door de juiste keuze, scholing en begeleiding verantwoordelijk voor de prestaties van de werknemers.

De geleidelijke overdracht van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden aan de medewerkers bevordert binnen hun vakgebied de noodzakelijke ontwikkeling om alzo de groei van de onderneming te verzekeren.

Photo Klingspor Polish team

Wij streven ernaar de onafhankelijkheid en de duurzame ontwikkeling van onze onderneming door een bovengemiddeld vermogensrendement van onze aandeelhouders veilig te stellen.

Op alle Klingspor vestigingen worden wetten en voorschriften strikt in acht genomen.

De dochterondernemingen van de Klingspor-groep maken integraal deel uit van onze internationale organisatie. Het gezamenlijke resultaat is wat telt.

De bedrijfsprincipes van Klingspor gelden wereldwijd voor alle dochterondernemingen van de Klingspor-groep.

 

 

Scholing, service, verkoop

Als partner aan uw zijde

Scholingen

In ons trainingscentrum bieden wij klanten, gebruikers en medewerkers uit de eerste hand theoretische kennis en praktische vaardigheden voor de optimale toepassing van schuur- en slijpmiddelen. Ervaren praktische gebruikers geven oplossingen bij concrete probleemsituaties en argumentatie voor de verkoop. In praktische scholingen worden de meest uiteenlopende materialen behandeld. Deze scholingen worden uitgevoerd met behulp van stationaire en handgeleide machines.

Contact opnemen >

 

Service

Service

Wij staan altijd klaar voor onze partners, telefonisch, via e-mail of op locatie. Onze medewerkers zijn uitstekend op de hoogte van onze producten en vinden oplossingen voor alle individuele toepassingssituaties.

 

Verkoop

Vertrieb

Dankzij onze 36 productie- en verkoopvestigingen wereldwijd, kunnen wij flexibel inspelen op de behoeften van de regionale markten en klanten.

Contact opnemen >

 

Klingspor locaties

Wereldwijd in de buurt

Amerika

 • Stoney Creek, Canada
 • Hickory (NC), USA
 • Tijunana, Mexico
 • Lima, Peru
 • Curitiba, Brazilië
 • Santiago, Chili
 • Buenos Aires, Argentinië

Afrika

 • Johannesburg, Zuid-Afrika

Europa

 • Kolding, Denemarken
 • Worksop, Groot-Brittannië
 • Sittard, Nederland
 • Leuven, België
 • Haiger, Duitsland
  (productievestiging)
 • Lviv, Oekraïne
  (productievestiging)
 • Bielsko-Biała, Polen
  (productievestiging)
 • Brno, Tsjechische Republiek
 • Droué sur Drouette, Frankrijk
 • Wenen, Oostenrijk
 • Bazel, Zwitserland
 • Boedapest, Hongarije
 • Brescia, Italië
 • Belgrado, Servië
 • Boekarest, Roemenië
 • Sofia, Bulgarije
 • Madrid, Spanje

Azië

 • Qingdao, Volksrepubliek China
  (productievestiging)
 • Shanghai, Volksrepubliek
  China
 • Dubai, Verenigde Arabische
  Emiraten
 • Poona, India
 • Bangkok, Thailand
 • Ho-Chi-Minhstad, Vietnam
 • Singapore, Republiek Singapore

Australië

 • Sydney, Australië
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karte der Klingspor Standorte

Onze productielocaties

Onze productielocaties weten te overtuigen door het zeer moderne machinepark en de uitstekend geschoolde medewerkers. De hoge kwaliteit van de gereedschappen wordt gewaarborgd door een naadloze controle van alle productiedetails: van de inkoop van de grondstoffen, via de fabricage tot en met de levering aan onze klanten.

Logo Haiger, Duitsland

DQS ISO 9001 Qualitymanagement  DQS ISO 14001 Environmental Management  DQS ISO 5001 Energy Management  Logo AEO Zertifizierung

De onderneming Klingspor werd door Johann Friedrich Klingspor in 1893 in Siegen opgericht als lijmfabriek. In 1899 begon het bedrijf met de fabricage van slijp- en schuurmiddelen waarna de marktintroductie volgde van een groot aantal innovaties zoals watervast schuurpapier en de slijpmop. De onderneming, inclusief de productie, verhuisde in 1955 naar Haiger in Hessen, op ca. 30 km afstand van Siegen waar zich tegenwoordig ook de hoofdvestiging bevindt. Op deze locatie met een fabrieksoppervlak van 82.000 m² werken momenteel ca. 600 medewerkers.

Haiger Produktion

 

Logo Bielsko-Biała en Kozy, Polen

DQS ISO 9001 Quality Management

Als eerste buitenlandse Klingspor productielocatie werd in 1995 Klingspor Spolka Z.O.O. gevestigd in de kleine stad Kozy waar twee jaar later de productie kon beginnen. In 2005 werd hier op een afstand van 10 km een tweede productielocatie in Bielsko-Biala aan toegevoegd. Tegenwoordig bevindt zich hier ook de bedrijfsleiding. Op beide locaties samen werken bijna 900 medewerkers. De stad Kozy kon in 2016 een bijzonder jubileum vieren: de productie van de miljardste doorslijpschijf.

BielskoBielsko-BiałaKozy Kozy

 

Logo Qingdao, China

CQC Certificate

De Klingspor productielocatie in de Chinese havenstad Qingdao werd in 2005 geopend. Twee jaar nadat de eerste steen voor de nieuwe fabriek werd gelegd, ging de productie van start en werden de eerste producten geëxporteerd. Op een oppervlak van 24.000 m² werken hier ca. 150 medewerkers.

Qingdao

 

Logo Velyki Mosty, Oekraïne

DQS ISO 9001 Quality Management

In 2008 vestigde Klingspor in de gemeente Velyki Mosty in de Oekraïne een productielocatie met een oppervlak van 3.000 m². Inmiddels zijn er op deze locatie ca. 200 medewerkers aan het werk en worden sinds 2015 met een zeer modern machinepark ook de hoogwaardige Klingspor diamantgereedschappen geproduceerd.

Lviv

 

 

Klingspor in cijfers

Als wereldwijd actieve onderneming zijn wij op alle continenten vertegenwoordigd. Hier zijn enkele cijfers die onze positie als één van de vijf grootste fabrikanten van schuur- en slijpmiddelen wereldwijd duidelijk maken.

Meer dan
50
duizend
artikelen in het assortiment.
2800
medewerkers zorgen dagelijks voor de tevredenheid van onze klanten.
25.000
m2
Schuurmiddelen op drager
5
Wij behoren tot de vijf meest toonaangevende fabrikanten van slijpgereedschappen ter wereld.
1893
werd Klingspor als familiebedrijf opgericht.