Geel - Ons bedrijf

Geschiedenis

Van regionale lijmfabrikant tot wereldwijd actief familiebedrijf

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1893 hebben we de geschiedenis van het moderne schuren en slijpen door een groot aantal innovaties mede bepaald. De slijp- en doorslijpschijven voor hoge toerentallen, lamellenschijven en schuurwielen zijn slechts een paar van de grotendeels door ons ontwikkelde en met succes op de markt gebrachte schuur- en slijpmiddelen.

1893 Johannes Friedrich Klingspor vestigt zijn familiebedrijf.
1926 Klingspor maakt het eerste watervaste schuurpapier in Europa.
1926 Klingspor stellt das erste wasserfeste Schleifpapier Europas her.

 

1950 Die hochtourige Kronenflex®-Trennscheibe wird erfunden.

 

1971 Volgt de ontwikkeling van de toen revolutionaire slijpmopschijf.
1978 Klingspor vestigt de eerste buiten-Europese dochteronderneming in de VS.
1996 In Polen wordt de eerste buitenlandse productielocatie gevestigd.
2015
1893 gründet Johannes Friedrich Klingspor seinen Familienbetrieb.
1899 Begin van de ontwikkeling en fabricage van slijpmiddelen.
1950 De Kronenflex® doorslijpschijf voor hoge toerentallen wordt ontwikkeld.
Stammwerk in Haiger De Klingspor hoofdvestiging in Haiger, Duitsland, met meer dan 600 medewerkers
2003 Klingspor GmbH wordt Klingspor AG.
Das neue Werk für Klingspor Diamantwerkzeuge wird eröffnet. De nieuwe fabriek voor Klingspor diamant gereedschappen wordt geopend.

 

Principes van de onderneming

Klingspor is een internationaal actief, krachtig en innovatief familiebedrijf op het gebied van schuur- en slijpgereedschappen voor de oppervlakbewerking. De belangrijkste activiteit van de onderneming is de productie van schuurmiddelen op ondergrond en doorslijp- en afbraamschijven.

Ons belangrijkste doel is de tevredenheid van onze klanten. Om dit te waarborgen worden onze zakelijke beslissingen gebaseerd op de volgende principes:

▶ Constant hoge prestaties van onze producten

Met kwalitatief hoogstaande producten en concurrerende prijzen met de merken “Klingspor” en “Kronenflex” streven wij naar een positie onder de toonaangevende leveranciers in de belangrijkste industrielanden.

Onze leveranciers en dienstverleners zijn concurrerende partners. Wij stellen aan hen dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en milieunormen als aan onszelf.

▶ Vakkundig technisch advies aan onze klanten bij de optimalisatie van de schuur- en slijpprocessen

Wij bieden eerlijke, individuele en persoonlijke service, evenals een betrouwbare logistieke dienstverlening. U betaalt de optimale prijs voor de geleverde prestatie van het respectievelijk product.

Klingspor 18282 edited

▶ Maximale arbeidsveiligheid voor de gebruiker van onze producten

Wij beschouwen het als onze plicht om onze producten en processen continu te verbeteren. Ons doel is “kwaliteit leveren”.

▶ Een procesgeoriënteerd Klingspor Management Systeem dat ook kwaliteit, milieu en arbeidsveiligheid omvat

Wij streven naar een duurzaam milieubewustzijn. Wij willen de benodigde grondstoffen zuinig verwerken en het gebruik door continu verbeteringen efficiënter maken.

Binnen de mogelijkheden van onze onderneming doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten en processen de gebruikers en het milieu zo min mogelijk belasten. In onze productieprocessen verminderen wij duurzaam het energieverbruik en de CO2 emissie voor elk product dat de fabriek verlaat.

Onze producten voldoen aan de wettelijke voorschriften op het gebied van ergonomie en veiligheid op de werkplek.

Elke individuele medewerker is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn werk.

Orde en netheid op alle werkplekken zijn voorwaarden voor kwaliteitsgericht en veilig werken.

▶ Hoogst mogelijk gekwalificeerde en prestatiegerichte medewerkers om onze doelstellingen te realiseren

Klingspor presenteert zich als betrouwbare en aantrekkelijke werkgever.

Klingspor ondersteunt de eisen aan de sociale verantwoordelijkheid van internationaal actieve ondernemingen en de waarden daarachter.

De relatie tussen al de medewerkers wordt gekenmerkt door vertrouwen en wederzijds respect. Elke medewerker moet het gevoel hebben dat zijn prestatie een bijdrage levert en dat de kwaliteit van zijn werk wordt gewaardeerd.

Elke leidinggevende is door de juiste keuze, scholing en begeleiding verantwoordelijk voor de prestaties van de werknemers.

De geleidelijke overdracht van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden aan de medewerkers bevordert binnen hun vakgebied de noodzakelijke ontwikkeling om alzo de groei van de onderneming te verzekeren.

Photo Klingspor Polish team

Wij streven ernaar de onafhankelijkheid en de duurzame ontwikkeling van onze onderneming door een bovengemiddeld vermogensrendement van onze aandeelhouders veilig te stellen.

Op alle Klingspor vestigingen worden wetten en voorschriften strikt in acht genomen.

De dochterondernemingen van de Klingspor-groep maken integraal deel uit van onze internationale organisatie. Het gezamenlijke resultaat is wat telt.

De bedrijfsprincipes van Klingspor gelden wereldwijd voor alle dochterondernemingen van de Klingspor-groep.

 

 

Scholing, service, verkoop

Als partner aan uw zijde

Scholingen

In ons trainingscentrum bieden wij klanten, gebruikers en medewerkers uit de eerste hand theoretische kennis en praktische vaardigheden voor de optimale toepassing van schuur- en slijpmiddelen. Ervaren praktische gebruikers geven oplossingen bij concrete probleemsituaties en argumentatie voor de verkoop. In praktische scholingen worden de meest uiteenlopende materialen behandeld. Deze scholingen worden uitgevoerd met behulp van stationaire en handgeleide machines.

Contact opnemen >

 

Service

Service

Wij staan altijd klaar voor onze partners, telefonisch, via e-mail of op locatie. Onze medewerkers zijn uitstekend op de hoogte van onze producten en vinden oplossingen voor alle individuele toepassingssituaties.

 

Verkoop

Vertrieb

Dankzij onze 36 productie- en verkoopvestigingen wereldwijd, kunnen wij flexibel inspelen op de behoeften van de regionale markten en klanten.

Contact opnemen >

 

Klingspor locaties

Wereldwijd in de buurt

Amerika

 • Stoney Creek, Canada
 • Hickory (NC), USA
 • Tijunana, Mexico
 • Lima, Peru
 • Curitiba, Brazilië
 • Santiago, Chili
 • Buenos Aires, Argentinië

Afrika

 • Johannesburg, Zuid-Afrika

Europa

 • Moskau, Rusland
 • Kolding, Denemarken
 • Worksop, Groot-Brittannië
 • Sittard, Nederland
 • Leuven, België
 • Haiger, Duitsland
  (productievestiging)
 • Lviv, Oekraïne
  (productievestiging)
 • Bielsko-Biała, Polen
  (productievestiging)
 • Brno, Tsjechische Republiek
 • Le Perray-en-Yvelines,
  Frankrijk
 • Wenen, Oostenrijk
 • Bazel, Zwitserland
 • Boedapest, Hongarije
 • Brescia, Italië
 • Belgrado, Servië
 • Boekarest, Roemenië
 • Sofia, Bulgarije
 • Madrid, Spanje

Azië

 • Qingdao, Volksrepubliek China
  (productievestiging)
 • Shanghai, Volksrepubliek
  China
 • Dubai, Verenigde Arabische
  Emiraten
 • Poona, India
 • Bangkok, Thailand
 • Ho-Chi-Minhstad, Vietnam
 • Singapore, Republiek Singapore

Australië

 • Sydney, Australië
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karte der Klingspor Standorte

Onze productielocaties

Onze productielocaties beschikken over een hoogmodern machinepark en uitstekend opgeleid personeel. De hoge kwaliteit van gereedschappen wordt gegarandeerd door de volledige controle over alle productiedetails: van de kwaliteit van de grondstoffen en de productie van producten tot de levering aan onze klanten.

Logo Haiger, Duitsland

DQS ISO 9001 Qualitymanagement  DQS ISO 14001 Environmental Management  DQS ISO 5001 Energy Management  Logo AEO Zertifizierung

Het bedrijf Klingspor werd in 1893 door Fritz Klingspor in Siegen als lijmfabriek opgericht. In 1899 begon het bedrijf schuurmiddelen te produceren. Daarop volgde de marktintroductie van talrijke innovaties, zoals het watervaste schuurpapier of de slijpmop. In 1955 verhuisde het bedrijf en de volledige productie naar het Hessische Haiger, dat op 30 km van Siegen ligt. Hier bevindt zich ook het hoofdkantoor van het concern. De locatie telt vandaag ong. 500 medewerkers en heeft een werkoppervlakte van 82.000 m². Elk jaar worden o.a. ong. 10.000.000 m² schuurmiddelen op onderlaag, 180.000 schuurwielen, 1.100.000 stiftschuurwielen en meer dan 40.000.000 fiberschijven geproduceerd. Klingspor heeft zich na verloop van tijd ontwikkeld tot een globale speler en telt wereldwijd 36 locaties.

Haiger Produktion

 

Logo Bielsko-Biała en Kozy, Polen

DQS ISO 9001 Quality Management

Het eerste internationale productiebedrijf van Klingspor werd opgericht in 1995 Klingspor Spolka Z.O.O. in de stad Kozy. Twee jaar later werd daar de productie gestart. In 2005 kwam er een tweede productielocatie bij in Bielsko-Biała op 10 km afstand. Hier bevindt zich ook het hoofdkantoor. In beide fabrieken worden bijna 900 tewerkgesteld. Jaarlijks worden in onze Poolse fabrieken 16.500.000 m² schuurmiddel op onderlaag, 7.500.000 lamellenschijven, 280.000 slijpmoppen, 84.000.000 doorslijpschijven en 5.000.000 afbraamschijven geproduceerd. In 2016 vierde de vestiging Kozy een bijzonder jubileum: de productie de miljardste doorslijpschijf.

BielskoBielsko-BiałaKozy Kozy

 

Logo Qingdao, China

CQC Certificate

De productielocatie Klingspor in de Chinese havenstad Qingdao werd in 2005 geopend. Twee jaar na de eerstesteenlegging van de nieuwe fabriek werd de productie gestart en de eerste producten geëxporteerd. Op een werkoppervlakte van 24.000 m² worden in deze locatie ongeveer 150 medewerkers tewerkgesteld. Jaarlijks worden in onze Chinese fabriek ong. 20.000.000 doorslijp- en afbraamschijven geproduceerd.

Qingdao

 

Logo Velyki Mosty, Oekraïne

DQS ISO 9001 Quality Management

In 2008 richtte Klingspor een productielocatie op in de Oekraïense gemeente Velyki Mosty met een productie-oppervlakte van 3.000 m². Drie jaar later werd de productie van schuurmiddelen op onderlaag gestart. Op dit moment zijn er al ong. 200 medewerkers op deze locatie tewerkgesteld. Jaarlijks worden o.a. 3.000.000 lamellenstiften en bijna 60.000.000 klittebandschijven geproduceerd. Sinds 2015 produceert deze fabriek met het modernste machinepark ook de nieuwe hoogwaardige diamantgereedschappen van Klingspor.

Lviv

 

 

Klingspor in cijfers

Als wereldwijd actieve onderneming zijn wij op alle continenten vertegenwoordigd. Hier zijn enkele cijfers die onze positie als één van de vijf grootste fabrikanten van schuur- en slijpmiddelen wereldwijd duidelijk maken.

Meer dan
50
duizend
artikelen in het assortiment.
2800
medewerkers zorgen dagelijks voor de tevredenheid van onze klanten.
100.000
m2
Schuurmiddelen op drager
5
Wij behoren tot de vijf meest toonaangevende fabrikanten van slijpgereedschappen ter wereld.
1893
werd Klingspor als familiebedrijf opgericht.