Schuurvliesproducten

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Schuurvliesproducten
Productuitvoering
Diameter/mm
Breedte/mm
Lengte/mm
Schachtdiameter/mm
Boring/mm
Opname
Model / vorm
Korrel
Vorm
Type korrel
specificatie

Het juiste schuurgereedschap voor elke stap van het proces

Dankzij de open, elastische structuur is een schuurvlies in staat "zacht" te schuren, waardoor oppervlakken met een geringe krasdiepte en bijzonder fijn worden geproduceerd. Volledig en gelijkmatig doorspekt met schuurkorrels kan een schuurvlies worden gebruikt om een uniform en reproduceerbaar kraspatroon te produceren.

Dankzij de vele gunstige eigenschappen van het materiaal neemt het belang van schuurvliesproducten op het gebied van de oppervlakteafwerking gestadig toe, met name voor de werkstap "afwerking oppervlakken van roestvast staal". Bovendien hebben schuurvliesmaterialen een bijzonder lange levensduur dankzij de voortdurende afgifte van nieuwe schuurkorrels en dankzij de open structuur van het materiaal, waardoor het niet dichtslibt.

Met een uitgebreide variëteit aan producten met verschillen in vezelstructuur, korrel, binding en dichtheid, biedt Klingspor het juiste schuurgereedschap voor elke bewerkingsstap - van licht ontbramen en verwijderen van materiaal tot reinigen en creëren van satijnglans tot het polijsten van oppervlakken.

Het product SMT 850 plus is speciaal ontworpen voor de afwerking van WIG-lasnaden op roestvast stalen onderdelen. De combi-lamellenschijf is een combinatie van twee gereedschappen in één. De ene zijde bestaat namelijk uit een zeer flexibele textieldrager, gecoat met aluminiumoxide, aangevuld met een vlies, waardoor zacht, maar agressief schuren mogelijk is.

De Klingspor MFW 600 is een hoogwaardig afwerkingswiel dat ontworpen is voor het bewerken van staal, roestvast staal en non-ferro metalen. Het product combineert constant hoge prestaties met maximale veiligheid en wordt voornamelijk gebruikt voor het afwerken van lasnaden op roestvast staal. Het product is bedoeld voor gebruik op een lasnaadslijper en wordt geleverd in vier verschillende fijnheidsgraden, variërend van grof tot zeer fijn.

De keuze van het juiste product hangt af van de eigenschappen van het non-woven materiaal. Schuurvliesmateriaal wordt onderverdeeld in vier verschillende categorieën:

  • Zacht schuurvlies zonder textieldrager (clean and finish)
  • Schuurvlies met texteldrager (surface Conditioning Material - SCM)
  • Hard geperst schuurvlies (unitized and convolute)
  • Schuurvlies voor grove reiniging (clean and strip)


Schuurvliesproducten worden gewoonlijk gebruikt voor de volgende werkstappen:

  • Licht schuren en een satijnen afwerking creëren

Lichte verspaning gecombineerd met een uitstekende afwerking. De juiste keuze: Schuurvlies gereedschappen gemaakt van SCM schuurvliesmateriaal met textieldrager (bijv. banden, schijven) of combinaties met schuurvlies en gecoate schuurmiddelen (bijv. SMT 850).

  • Afwerking en creatie van matte afwerkingen

Kraspatronen vervagen, oppervlakken reinigen en een eindafwerking creëren; geen materiaal verwijderen. De juiste keuze: Gereedschap van zacht, flexibel schuurvliesmateriaal (bijv. NRO 400).

  • Grof reinigen

Verwijderen van roest, corrosie en lak, evenals coatings in het algemeen en moeiteloze verwijdering van warmtekleuring. De juiste keuze: Schuurvliesgereedschappen van grof reinigingsvlies met een extra open structuur, relatief sterke vliesvezels en grove schuurkorrel (bijv. NCD 200)

  • Verwijderen van warmtinting en voorpolijsten

Verwijderen van warmtekleuring en/of creëren van oppervlakken met een geringe krasdiepte die bijzonder fijn zijn. De juiste keuze: gereedschappen uit hard geperste vlieslagen (bijv. NUD 500). Afhankelijk van de dichtheid en de fijnheidsgraad kan met het schuurvliesmateriaal zelfs licht materiaal worden verwijderd of licht worden afgebraamd.