Schuurbanden

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Schuurbanden
Productuitvoering
Technologie
Diameter/mm
Extra diameter
Breedte/mm
Lengte/mm
Schachtdiameter/mm
Korrel
Type korrel

Op bestelling gemaakte schuurbanden

Als het gaat om het afwerken van oppervlakken door schuren, frezen, slijpen of polijsten, is er één naam die onmiddellijk in je opkomt: Klingspor. Als één van de oudste schuurmiddelenfabrikanten ter wereld produceert Klingspor al sinds 1893 passende schuurmiddelen voor ontelbare toepassingen. De schuur- en slijpproducten van Klingspor worden niet alleen op bouwplaatsen, maar ook in de industrie en in de medische en ruimtevaartsector veelvuldig gebruikt. De schuurbanden van Klingspor worden zelfs gebruikt in een reusachtige aardappelschilmachine in de schilderachtige streek Magdeburg Börde: Daar "polijsten" de schuurbanden van Klingspor dagelijks ongeveer 60 ton van het veldgewas langs lijnen van 25 meter lang.

Gespecialiseerde producten voor een breed scala aan toepassingen

Het aanbod van Klingspor omvat honderden schuurbanden voor een veelvoud aan toepassingen. Elke afzonderlijke schuurband - van de kleinste vijlband voor handmachines tot de extreem scheurvaste brede band voor industrieel gebruik - wordt aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen, die een uitstekende standtijd bij nat- of droogschuren garandeert. Bij de productie van alle schuurbanden in eigen huis hecht Klingspor veel waarde aan kwaliteit en een grondstofbesparend gebruik. Daarom beloven alle schuurbanden van Klingspor constante schuurresultaten en een verliesvrije krachtoverdracht op het werkstuk.

Premium schuurmiddelen voor het bewerken van een grote verscheidenheid aan materialen

Alles zit in de mix - dat is het motto dat Klingspor voor haar assortiment schuurbanden heeft gekozen. Afhankelijk van het toepassingsgebied kan de drager van de schuurbanden uit papier, polyester, katoen, gemengde weefsels of schuurvliesmateriaal bestaan. De drager is bekleed met een hoogwaardige korrel van synthetische korrels, zoals zirkoonoxide, aluminiumoxide, siliciumcarbide of keramisch aluminiumoxide. Of het nu gaat om grove materiaalafname of een ultrafijne afwerking - gebruikers die kiezen voor de schuurbanden van Klingspor zijn verzekerd van een perfect resultaat, elke keer weer. Mogelijke toepassingen voor de schuurbanden van Klingspor zijn de bewerking van

 • metaal,
 • hout,
 • op hout gebaseerd materiaal,
 • kunststof,
 • roestvast staal,
 • glas,
 • verf, lak, plamuur,
 • aluminium,
 • leder
 • titanium en
 • minerale materialen.

Klingspor's schuurbanden zijn altijd ontworpen voor elke specifieke toepassing:

Banden met scherphoekige korrels, zoals siliciumcarbide, zijn bijvoorbeeld bijzonder agressief voor de bewerking van werkstukken met bijzonder harde oppervlakken. Open bestrooide schuurmiddelen zijn daarentegen bij uitstek geschikt voor het bewerken van hout, omdat ze voorkomen dat de band voortijdig dichtslibt. Sommige banden zijn voorzien van een speciale antistatische actieve coating, die voorkomt dat de schuurband geladen wordt met wrijvingsenergie.

Perfect schuurresultaat bij nat en droog schuren

Zelfs bij droog schuren bereiken gebruikers nauwkeurige en zuivere resultaten met de schuurbanden van Klingspor. Toch biedt nat schuren nog meer voordelen: Het toevoegen van water, olie of emulsies koelt het materiaal tijdens het schuren en beschermt het werkstuk tegen door hitte veroorzaakte verkleuring. Nat schuren verlengt ook de levensduur en ontziet het schuurgereedschap. Om de gebruiker deze extra voordelen te bieden, biedt Klingspor veel van haar schuurbanden ook in een waterbestendige uitvoering aan. Trouwens, de schuurbanden van Klingspor zorgen ook voor koeler schuren bij droogschuren: Klingspor banden met multibinding genereren minder wrijvingswarmte en houden zo de temperatuur van het werkstuk op een lager niveau.

Welke schuurbanden zitten er in het assortiment van Klingspor?

Weinig fabrikanten bieden dezelfde uitgebreide productvariëteit als Klingspor. Dit blijkt uit het feit dat Klingspor's schuurbanden verkrijgbaar zijn in een groot aantal verschillende versies - inclusief lange banden, korte banden, vijlbanden, brede banden of hulzen.

Met dit productassortiment dekt Klingspor alle toepassingsgebieden - van het gebruik op industriële schuurmachines tot het gebruik op een handschuurmachine, bandschuurmachine, kantenschuurmachine of profielschuurmachine. Professionals en doe-het-zelvers worden ook geconfronteerd met de "lijdensweg van de keuze" als het gaat om de beschikbare korrelgroftes: De korrelgroftes van de schuurbanden van Klingspor variëren van producten voor het kalibreren van schuurwerk tot producten voor het bereiken van maximale materiaalafname en korrels voor het ultrafijn schuren van oppervlakken die geschikt zijn voor het polijsten.

Oneindige schuurnauwkeurigheid dankzij duurzame bandverbindingen

Schuurbanden zijn - in essentie - niets meer dan rollen schuurpapier, die aan hun uiteinden verbonden zijn door een speciale en extra duurzame verbinding. Om ervoor te zorgen dat de schuurband "rond en rond" blijft lopen, heeft Klingspor verschillende verbindingsvormen in haar assortiment. De verbindingsstukken lopen normaal gezien in een hoek van 45° - 80° met de looprichting van de band, waardoor een abrupte overgang aan de verbinding vermeden wordt en de band dus bijzonder soepel en stabiel loopt.

De stootnaad, die tot stand komt door de twee uiteinden van de band op de millimeter nauwkeurig op elkaar te laten aansluiten, is bijzonder sterk omdat deze wordt ondersteund door een versterkend element aan de voor- of achterzijde van de band. Dit element bestaat ten minste uit een met weefsel versterkte folie. Een andere standaardversie is een overlappende verbinding die wordt gevormd door twee uiteinden die wederzijds zijn afgeschuind, op elkaar zijn gelegd en door samendrukking aan elkaar zijn verbonden. Gebruikers vinden dit type schuurbanden in het assortiment van Klingspor onder het trefwoord "overlappend gelijmd".

Vakkundig advies en productie op maat

Om hun gebruikers in staat te stellen de schuurband te vinden die het beste bij zijn of haar specifieke toepassing past, biedt Klingspor uitgebreid advies per telefoon of e-mail voor hun banden en andere productgroepen.

Bovendien staat het verkoopsteam van Klingspor altijd klaar om te helpen en vragen te beantwoorden over het op maat maken van de schuurbanden die onder het merk Klingspor verkocht worden. Mogelijke opties zijn, bijvoorbeeld, op maat gemaakte ontwerpen met speciale bandverbindingen of bandranden. Klingspor zal ook extra speciale schuurbanden produceren voor ongewone toepassingen en machines - net zoals het exemplaar dat reeds gebruikt wordt in de aardappelschilfabriek Magdeburg Börde.

Bandenconfigurator

Met onze intuïtieve bandencalculator bieden we je de mogelijkheid om snel en eenvoudig aangepaste banden te configureren en te bestellen voor uw machines en uw vereisten.

Naar de bandencalculator  >