Hardmetaal stiftfrezen

Stap
Machine
Productgroep
Hardmetaal stiftfrezen
Diameter/mm
Lengte/mm
Schachtdiameter/mm
As lengte
Vorm
Vertanding

Krachtig frezen en nivelleren van oppervlakken en vormen

De hardmetalen stiftfrezen in het Klingspor productassortiment bezitten alle eigenschappen die door veeleisende gebruikers gewaardeerd worden. De verschillende vormen en afmetingen van deze Klingspor producten voldoen zeker aan alle vereisten die nodig zijn om specifieke materialen en werkstukken te verwerken. Gebruikers profiteren van de constant hoge kwaliteit van de hardmetalen stiftfrezen en van een productassortiment dat volledig is en gegarandeerd de juiste oplossing biedt voor veeleisende taken van welke aard dan ook. De algemene voordelen van de producten zijn hun uitzonderlijke agressiviteit en schuurvermogen in combinatie met een verbeterde spaanafvoer en minder thermische belasting van gereedschap en werkstuk. Kopers van hardmetalen stiftfrezen verkiezen Klingspor.

Hardmetalen stiftfrezen met de juiste vertanding voor alle soorten toepassingen

De door Klingspor verkochte hardmetalen stiftfrezen zijn o.a. verkrijgbaar met een standaard-, dubbele en hoogbelastbare vertanding. De beste keuze voor alledaagse taken en een breed scala aan andere toepassingen zijn hardmetalen stiftfrezen met een universele vertanding. Deze vertanding is de standaard vertanding van Klingspor en biedt uitstekende afwerkingseigenschappen. De aluminium vertanding is de juiste optie wanneer zachte en langverspanende materialen bewerkt moeten worden. Naast aluminium en andere non-ferro metalen behoren ook kunststoffen tot deze materialen. De gebruiker profiteert van een hoge afnamecapaciteit en verminderde belasting.

De dubbele vertanding is ook geschikt voor algemene toepassingen en biedt de bijkomende voordelen van een betere hanteerbaarheid en de productie van uiterst kleine spanen. Bovendien kan dit gereedschap comfortabel worden gebruikt met minimale trillingen.

De krachtige "staal" frees is voorzien van een vertanding die geoptimaliseerd is voor de bewerking van staal. Dit type hardmetalen stiftfrees levert een materiaalverwijdering dat aanzienlijk hoger ligt dan dat van een standaardfrees.

De krachtige "INOX" frees is perfect geschikt voor de uitdagingen bij de bewerking van austenitisch staal en roestvast staal dat bestand is tegen corrosie en zuren. Ook levert deze vertanding een aanzienlijk hogere materiaalafvoer in vergelijking met een standaard vertanding. Dit is te danken aan een speciaal geoptimaliseerde stiftfreesgeometrie. Als bijkomend voordeel is de vorming van aanloopverkleuring minimaal.

Zeer veelzijdig voor een groot aantal verschillende materialen en toepassingen

De hardmetalen stiftfrezen in het assortiment van Klingspor zijn ideale begeleidingsproducten voor de flexibele as en andere standaard gereedschappen. De sleutel tot hun veelzijdigheid is hun bruikbaarheid voor een grote verscheidenheid aan materialen. Deze omvatten

  • staal,
  • metaal en
  • plastic.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen en met en zonder kopvertanding. De stiftfrees in de vorm van een zwaluwstaart en zonder kopvertanding wordt bijvoorbeeld door Klingspor aanbevolen voor de bewerking van moeilijk toegankelijke binnenkanten. De kegelvormige stiftfrezen met spitse kop zijn onontbeerlijk voor afbraamwerken en ideaal voor het bewerken van conische boringen en gleuven. De cilindrische stiftfrezen met kopvertanding zijn geschikt voor het bewerken van blinde gaten en koppen in binnenwerken. Kortom, er is een geschikte hardmetalen stiftfrees voor elk soort werk.

De bewerkingen die met deze gereedschappen kunnen worden uitgevoerd zijn o.a. het afschuinen van kanten en het ontbramen van boorgaten. Bij deze toepassingen komt de uitstekende kwaliteit van de hardmetalen stiftfrezen van Klingspor duidelijk naar voren. Wie meerdere stiftfrezen nodig heeft en deze op dezelfde plaats wil bewaren, kan kiezen voor een stiftfrezenset. Opgeborgen in een veilige en handige opbergdoos zijn hardmetalen stiftfrezen met verschillende specificaties voor een veelvoud aan toepassingen altijd direct beschikbaar.