Fiberschijven

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Fiberschijven
Productuitvoering
Diameter/mm
Breedte/mm
Lengte/mm
Boring/mm
Opname
Korrel
Type korrel
boorvorm

De fiberschijfproductie bestrijkt meer dan 100 voetbalvelden per jaar

Klingspor's fiberschijven zijn de perfecte keuze voor grof en fijn schuren, voor het verwijderen van roest op metaal, voor het ontbramen en voor het afwerken van lasnaden. In combinatie met een bijpassende steunschijf worden fiberschijven ook gebruikt voor het fijn schuren van metalen. Andere voordelen van de Klingspor fiberschijven: minimale verstopping, bovengemiddelde standtijd, gelijkmatig schuurbeeld en koel schuren. Deze voordelen hebben fiberschijven tot één van Klingspor's topverkopers gemaakt - met een jaarlijkse productie die meer dan 100 voetbalvelden zou omvatten.

Schurende gevulkaniseerde fiberschijven: De naam zit in de drager

Fiberschijven behoren tot de categorie van de gecoate schuurmiddelen en danken hun naam aan de gevulkaniseerde vezeldrager die voor hun productie wordt gebruikt: een composietmateriaal van katoen- en cellulosevezels. Lichtgewicht en toch duurzaam, de drager in combinatie met de dicht beklede schuurkorrel van

  • aluminiumoxide
  • zirkoonoxide en
  • keramisch aluminiumoxide

vormt de basis van krachtige fiberschijven waarmee moeiteloos kan worden gewerkt op zelfs de meest veeleisende oppervlakken.

Uitgebreid productengamma voor de meest uiteenlopende toepassingen

Klingspor's fiberschijven worden gekenmerkt door een hoog afnamevermogen en een lange levensduur evenals door een optimaal schuurbeeld. Het grote aanbod aan korrelgroftes laat de gebruiker toe het ideale gereedschap te vinden voor elk van zijn toepassingen. Toepassingsgebieden zijn onder meer:

  • Roestvast staal
  • Staal
  • Metaal
  • Aluminium

De aanvullende toepassing van coatings met actieve stoffen, zoals de zogenaamde multibinding en ACT-technologie, breidt het toepassingsgebied van de fiberschijven nog verder uit en verlengt hun levensduur aanzienlijk.

Fiberschijven met multibinding, zoals type CS 570, zijn uitstekend geschikt voor de bewerking van roestvast staal. De multibinding zorgt voor koel slijpen en verhindert aanloopkleuren.

Advanced Coating Technology is toegepast op alle fiberschijven van Klingspor die het acroniem "ACT" in hun naam dragen, bijv: FS 964 ACT. Tijdens de metaalbewerking zorgt deze technologie voor een verbeterde korrelhechting. Dit zal de levensduur van de fiberschijf drastisch verlengen.

Bijpassende steunschijven vervolledigen de selectie van fiberschijven

Het gebruik van fiberschijven op een haakse slijpmachine vereist dat de schijven op een steunschijf worden bevestigd. De steunschijven in het Klingspor assortiment verschillen in hardheid en oppervlaktestructuur en daarmee in hun toepassingsgebied. De aard van de toepassing heeft een belangrijke invloed op de keuze van de juiste steunschijf.

Voor een gelijkmatig schuurbeeld bij het vlak- en fijnschuren is de middelharde ST 358 met zijn gladde oppervlak de beste keuze. Door zijn lagere hardheid in vergelijking met de ST 358 A vormt hij zich goed naar het werkstuk en is hij ook geschikt voor het bewerken van contouren en het afronden van randen.

De ST 358 A is hard en biedt een grotere stabiliteit. Met zijn geribbeld oppervlak kan 30% meer materiaal worden verwijderd dan met de ST 358. Deze prestaties maken van deze harde en geribbelde steunschijf de aanbevolen optie voor alle soorten werk die een grote materiaalafname vereisen, waaronder

  • grof schuren en slijpen,
  • ontbramen en
  • afwerking van lasnaden.

Gatenpatronen, opslag en veiligheid van fiberschijven

Klingspor's standaard selectie van fiberschijven wordt geleverd met een rond gat of een stervormig gat. Andere gatenpatronen zijn op aanvraag ook verkrijgbaar dankzij de modernste lasersnijtechnologie.

Fiberschijven van Klingspor zijn getest volgens de richtlijnen van de oSa en voldoen gegarandeerd aan de Europese veiligheidsnorm EN 12413. Voor een veilig gebruik en optimale schuurresultaten op lange termijn is het absoluut noodzakelijk de fiberschijven op de juiste manier op te bergen.

Om te voorkomen dat de vocht- en temperatuurgevoelige fiberschijfjes uitpuilen, wordt aanbevolen ze te bewaren bij een temperatuur van 18 tot 22° Celsius en bij een relatieve vochtigheid van 45 tot 65%. Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden om te voorkomen dat de fiberschijven uitdrogen en broos worden. Een moeiteloze manier om de schijven op de werkplek op te bergen en uit te nemen wordt geboden door fiberschijvendispenser FS 555, die tot 100 fiberschijven kan bevatten.