Elastische schuurmaterialen

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Elastische schuurmaterialen
Productuitvoering
Diameter/mm
Breedte/mm
Lengte/mm
Schachtdiameter/mm
Korrel
Type korrel

Nauwkeurige behandeling van oppervlakken met flexibele schuurmiddelen

Elastisch schuurmateriaal worden zowel voor privétoepassingen als in de commerciële sector gebruikt, omdat ze de producten die in de handel en industrie zijn vervaardigd uit de meest uiteenlopende materialen, van glas en leer tot hout en metaal, een perfecte uitstraling geven. Zij bewijzen ook hun nut in het huishouden, waar ze kunnen worden gebruikt om een roestvast staal met kalkaanslag zijn oorspronkelijke glans terug te geven of om een geliefd paar suède schoenen op te knappen.

Elastisch schuurmateriaal - voor schuren met de hand en gebruik op machines

De zachte en aanpasbare, maar ook vormvaste schuurmiddelen zijn een uitstekende keuze voor het afwerken van werkstukken met onregelmatige vormen. Andere mogelijke toepassingen zijn lichte reinigingswerkzaamheden. Klingspor produceert deze schuurmiddelen in uitvoeringen die zowel geschikt zijn voor het schuren met de hand als voor gebruik op machines. Zo kunnen bijvoorbeeld de schuur- en polijststiften gebruikt worden op handmachines zoals de boormachine en de rechte slijpmachine, terwijl de marmoreerstiften een uitstekend voorbeeld zijn van elastisch schuurmateriaal dat op stationaire machines gemonteerd worden. Klingspor's productassortiment omvat verder het R-Flex wiel voor de staande schuurblok en de klassieke schuurgommen.

Gebruik van Klingspor schuurmiddelen voor het bewerken van hout, metaal en andere materialen

Dankzij de grote verscheidenheid aan beschikbare uitvoeringen worden elastische schuurmaterialen gebruikt voor het bewerken van een groot aantal materialen. De gebruiker kan ze gebruiken om een perfect verfijnd oppervlak te creëren op werkstukken van hout, kunststof en metaal, inclusief roestvast staal, aluminium, staal en non-ferro metalen. Sommige Klingspor producten zijn ook geschikt voor het verfijnen van minerale materialen zoals glas en steen of zelfs leder, terwijl andere ideaal zijn voor het schuren van werkstukken die behandeld zijn met verf of vernis. Deze veelzijdigheid maakt de elastische schuurmaterialen van Klingspor aantrekkelijk voor ambachtslieden in vele industrieën.  Dit maakt het populaire gereedschappen in zowel kleine werkplaatsen als in grote industriële bedrijven.

Opknappen van leder met de elastische schuurgom

Leer dat met de elastische schuurgom is behandeld, krijgt een uniform uiterlijk. De bovenzijde kan dan worden afgeschuurd tot glad leer of worden veranderd in nubuckleer. Door de achterkant te schuren, ontstaat een volnerfleer of een veloursleer. Een voorbeeld van een product dat gebruikt wordt voor de afwerking van leder is de schuurgom SFK 655. Het is ook een uitstekende keuze voor het restaureren van suède schoenen, leren kleding en andere producten van leer. Dit maakt de schuurgommen SFK 655 van Klingspor ook voor particulieren een aantrekkelijke optie.

De bindingssoorten die voor elastisch schuurmateriaal worden gebruikt - hard, medium en zacht

Klingspor biedt hun elastisch schuurmateriaal aan met de bindingstypes hard, medium en zacht . Tot de beschikbare producten behoort Klingspor's RFS 651, een R-Flex schuur- en polijststift die een afwerking geeft aan metaal die varieert van mat tot glanzend. Geschikt voor droog en nat schuren dankzij zijn eigenschappen die weerstand bieden aan water en de meeste koelsmeermiddelen, kan de stift worden gemonteerd op

  • een boormachine,
  • een rechte slijpmachine of
  • een buigzame as schuurmachine.

Om optimale prestaties te leveren in elk van hun verschillende toepassingsgebieden, zijn de elastische schuurmaterialen beschikbaar met grove, middelharde en fijne korrels.

De schuurkorrel en de binding - beide synthetisch gemaakt bij Klingspor

De elastische schuurmaterialen van Klingspor zijn grotendeels gemaakt van siliciumcarbide, dat hard is, maar niet bijzonder taai. Zijn broosheid leidt tot microslijtage. Dit resulteert voortdurend in het ontstaan van een nieuwe scherpkantige structuur en garandeert zo een uitzonderlijk hoge agressiviteit. Voor de verlijming van al hun elastisch schuurmateriaal gebruikt Klingspor kunsthars. Net zoals al hun korrels, worden Klingspor's verlijmingen synthetisch gemaakt, wat garandeert dat de eigenschappen van de verlijming en de korrel nooit zullen veranderen.

Handige opberg oplossingen - de Klingspor sets

De schuurmaterialen van Klingspor kunnen meestal per stuk, in vaste verpakkingen of in de gewenste hoeveelheden besteld worden. Klingspor biedt echter ook handige sets aan, zoals de SFK 655 set met schuurgommen in verschillende korrelgroottes. Deze kunnen gebruikt worden voor het bewerken van metaal, hout, kunststof en vele andere materialen. De Klingspor set is een aantrekkelijke optie voor vele gebruikers, niet in het minst voor fervente doe-het-zelvers, die ze vaak gebruiken in verschillende domeinen gaande van autoreparatie tot meubelmakerij.