Doorslijpschijven Kronenflex®

Stap
Material
Machine
Toepassingsgebieden
Productgroep
Doorslijpschijven Kronenflex®
Diameter/mm
Breedte/mm
Dikte/mm
Boring/mm
Opname
Model / vorm
Vorm
Type korrel
specificatie
type machine

Klingspor produceert elke dag meer dan 350.000 Kronenflex® doorslijpschijven

Op elkaar gestapeld zouden de jaarlijks geproduceerde doorslijpschijven het mogelijk maken om 20 keer het laagste punt van de Mariana Trench in de Stille Oceaan te bereiken. Omdat vocht echter nadelig is voor de prestaties van de Kronenflex® doorslijpschijven, besteedt Klingspor bijzondere aandacht aan de juiste opslag van de producten.

Het uitgebreide assortiment doorslijpschijven van Klingspor omvat producten die voldoen aan de behoeften van zowel vakmensen in hun dagelijks werk als van doe-het-zelvers tijdens hun projecten thuis. De Kronenflex® doorslijpschijven voldoen aan de meest uiteenlopende eisen en worden overal in de praktijk gebruikt.

Werkresultaten van superieure kwaliteit met Kronenflex® doorslijpschijven - zowel rechte als gebogen

De doorslijpschijven uit de Kronenflex® lijn worden het best gebruikt in combinatie met een haakse slijpmachine. De merknaam Kronenflex® staat voor de hoogst mogelijke kwaliteit die bereikt kan worden met de hedendaagse doorslijpschijven. Deze hoogwaardige producten onderscheiden zich door minimale braamvorming, extreem korte doorslijptijden en een uitstekende duurzaamheid bij continu gebruik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de producten van Klingspor zowel in de handel als in de industrie op grote schaal worden gebruikt.

De juiste doorslijpschijf voor elke machine

Voor een flexibel gebruik in de praktijk is het van het grootste belang dat de doorslijpschijven op zoveel mogelijk verschillende machines gemonteerd kunnen worden. Klingspor biedt doorslijpschijven aan met een rechte en een gebogen vorm voor alle soorten standaard machines. Voor de haakse slijper, voor stationaire slijpmachines als voor handgereedschap.

Krachtige doorslijpmiddelen voor de bewerking van uiteenlopende materialen

Omdat klanten met de meest uiteenlopende materialen werken, biedt Klingspor een productselectie aan met een uitzonderlijke veelzijdigheid. Dankzij een combinatie van de meest uiteenlopende korrels, harsen en vulmaterialen, kunnen Kronenflex® doorslijpschijven gebruikt worden voor werkzaamheden aan

  • staal,
  • roestvast staal,
  • aluminium,
  • gietijzer,
  • steen en beton.

De gebruiksmogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Kronenflex® doorslijpschijven gegroepeerd in verschillende kwaliteitsklassen

Om de keuze voor de gebruiker van de juiste Kronenflex® doorslijpschijf zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Klingspor de producten ingedeeld in drie kwaliteitsklassen: Extra, Supra en Special. De klasse Extra voorziet gebruikers van doorslijpschijven die geschikt zijn voor universeel gebruik. Deze producten zijn ook interessant voor de doe-het-zelvers. De doorslijpschijven uit de Supra-klasse zijn ontworpen voor verschillende toepassingsgebieden en onderscheiden zich door een uitzonderlijke levensduur en een hoog doorslijpvermogen. Deze schijven zijn producten uit het middelste prijssegment die geoptimaliseerd zijn. Tot slot vinden gebruikers die op zoek zijn naar compromisloze producten met een hoog prestatievermogen, de juiste schijf in de prestatieklasse Special. Omdat elke doorslijpschijf is voorzien van de speciale eigenschappen die nodig zijn voor elke specifieke toepassing, kan de gebruiker rekenen op optimale prestaties en levensduur.

Gebruik van de optimale materiaaldikte voor elke toepassing

De doorslijpschijven in het assortiment van Klingspor zijn versterkt met glasvezeldoek om de stabiliteit van de schijf te verhogen en te garanderen dat ze veilig gebruikt kan worden. Verschillende diktes zijn van essentieel belang voor de doorslijpschijven aangezien zij het mogelijk maken de schijven perfect aan te passen aan elk specifiek gebruik. Wanneer de schijven bijvoorbeeld worden gebruikt voor doorslijpen uit de vrije hand, zullen zij worden blootgesteld aan zeer hoge zijwaartse krachten. Voor dit soort toepassingen worden de dikkere doorslijpschijven versterkt met sterkere glasvezeldoeken. Dunnere doorslijpschijven van 0,8 tot 1,0 mm hebben dan weer een dunnere doek. Hoe dan ook, de versterking zorgt voor een grotere stabiliteit.

Maximale prestaties, perfecte bescherming en moeiteloze hantering met de Kronenflex® box

Klingspor levert geselecteerde doorslijpschijven in de handige Kronenflex® box. Doorslijpschijven die direct voor gebruik uit de box komen, leveren 40 % betere prestaties. De box beschermt de doorslijpschijven bovendien perfect tegen stoten en slagen, alsook tegen vuil en vocht, waardoor hij onmisbaar is voor gebruik en opslag in ruige omgevingen. De in de box opgeborgen doorslijpschijven zijn luchtdicht afgesloten en blijven dus langer optimaal. Als de doos na het verwijderen van een doorslijpschijf weer wordt verzegeld, behouden ook alle andere schijven hun prestatievoordeel.