Elastische schuurmaterialen

R-Flex slijpmiddelen

... worden gebruikt voor de afwerking van de meest uiteenlopende oppervlakken. Lange standtijd en vormstabiliteit tot aan volledig verbruik zijn ondanks de elastische structuur gegarandeerd.

Slijp- en polijststiften

... zijn leverbaar in vele afmetingen en korrelgrootten. Deze worden gebruikt in de apparaten- en containerbouw, de luchtvaart- en motorenindustrie en de levensmiddelen- en chemische industrie.

Marmoreerstiften

... zorgen voor bijzondere oppervlakte-effecten met een gelijkmatig slijpbeeld. R-Flex marmoreerstiften worden met succes gebruikt bij de bewerking van roestvast staal en aluminium in de containerbouw en bouw van industriekeukens.

Het Schleiffix handblok

... reinigt, polijst en matteert de meest uiteenlopende materialen zoals metaal, hout, verf, kunststof, rubber en papier. Dit blok kan naast het werk ook uitstekend in de huishouding en voor het onderhoud van de auto worden gebruikt, bv. voor het reinigen van de onderkant van het strijkijzer, de randen van ski‘s enz. De werking van Schleiffix wordt nog versterkt indien gecombineerd met water, zeep, petroleum of pasta‘s. De producten in vier verschillende korrelgrootten maken het mogelijk de meest uiteenlopende oppervlakken optimaal te bewerken.

R-Flex wielen

... zijn, afhankelijk van de toepassing, zijn leverbaar met siliciumcarbide- of korundkorrel en leverbaar in verschillende afmetingen. Typische toepassingen zijn het ontbramen van kunststofdelen, fijn slijpen van chirurgische instrumenten, slijpen van messen e.a. R-Flex wielen zijn, door hun elastische binding gemakkelijk te profileren en passen zich bij het slijpen aan de vorm van het werkstuk aan.

Soorten bindingen Maximale toegestane werksnelheid
Z taai, slijtvast tot 32 m/s
E loopt niet dicht, slijtvriendelijk (vooral geschikt voor aluminium) tot 16 m/s
W zacht, elastisch (vooral geschikt voor roestvast staal) tot 5 m/s